Wat te lezen na De Hongerspelen

Oké, dus jij hebt de Hongerspelen uitgelezen, en nu weet je niet wat je dan in vredesnaam moet lezen? Is een spotgaai er met al jouw lees-inspiratie vandoor gegaan? Zoek je boekentips die net zo raak zijn als de pijlen van Katniss? Dan heb ik hier een lijstje aanraders voor jou!

Boeken die lijken op De Hongerspelen

De Test van Joelle Charbonneau. Dit is het minder bekende zusje van De Hongerspelen, maar iedereen die ik het aanraad is er weg van. In De Test wordt Cia uitverkoren om De Test te doen, de toelatingsprocedure voor de universiteit. Haar vader heeft ook gestudeerd, en Cia wil dus net als hij naar de universiteit. Uitverkoren worden voor De Test is een enorme eer, maar al snel blijkt dat De Test geen onschuldig toelatingsexamen is… Cia wil dolgraag naar de universiteit, maar welke prijs betalen zij en haar vrienden voor deze kans?

Divergent van Veronica Roth. De wereld is opgedeeld in vijf facties, en jongeren moeten met 16 jaar kiezen waar ze bij willen horen: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. De keuze is voor de rest van je leven, dus het is belangrijk om goed te kiezen. Tris moet een keuze maken, een keuze tussen wie ze is en waar ze is opgegroeid. Maar haar keuze blijkt van groter belang dan ze zelf kan overzien…

Showstopper van Hayley Barker. Hoshiko werkt in het circus, waar ze koorddanser is. Zowel zij als haar collega’s doen levensgevaarlijk werk, maar dat is het enige werk wat immigranten mogen doen: iets waarmee ze autochtonen dienen of vermaken. Ben is de zoon van een politica, en is verliefd op Hoshiko zodra hij haar ziet. Maar kan hij haar redden van het circus, terwijl zijn moeder het systeem in stand probeert te houden waar hij tegen in opstand komt?

Boeken die je misschien ook wel leuk gaat vinden als je De Hongerspelen leuk vindt

De Glazen Troon van Sarah J. Maas. Dit boek begint redelijk Hongerspelen-achtig, maar wordt langzaamaan echte high fantasy. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe verslavende serie en open staat voor magie, dan is dit de aanrader voor jou. Celaena, sluipmoordenaar, wordt uit het strafkamp gehaald om mee te doen aan een wedstrijd, waarbij ze haar vrijheid kan terugwinnen – mits ze wel een aantal een aantal opdrachten vervuld. De opdrachten van de wedstrijd zijn al niet zonder gevaar, en Celaena is ook nog eens in het nadeel omdat ze een meisje is. Maar er is iets wat nog veel gevaarlijker is…

Starters/Enders van Lissa Price. Callie wil niets met De Bodybank te maken hebben. De Bodybank is de plek waar rijke ouderen het lichaam van een jong iemand kunnen huren, om zo zelf weer een poosje jong en mooi te zijn. Maar haar broertje is ziek en haar ouders zijn dood, dus Callie is ten einde raad… Ze schrijft zich in bij De Bodybank, en moet een aantal zeer gevaarlijke opdrachten uitvoeren. Opgeven is geen optie. Maar zal ze ooit weer echt vrij zijn?

Koninginnen van Kendare Blake. Op Fennbrinn gaat het koningsschap anders dan elders. Er wordt standaard een drieling geboren, maar er is maar plaats voor een koningin op de troon. Wie de uitverkoren koningin is, wordt bepaald in een gevecht op leven en dood, waarbij de zussen ieder met hun eigen kracht de andere twee moeten zien te doden. De gifmengers denken de winst in handen te hebben, want zij winnen altijd. De Elementaristen hebben deze keer een koningsdochter met een heel sterke gave, dus ook zij denken al gewonnen te hebben. En de andere koningin… haar krachten blijven angstvallig stil. Wie zal de strijd winnen?

8 gedachtes over “Wat te lezen na De Hongerspelen

  1. Naomi zegt:

    Mijn leeslijst haalt opgelucht adem. Dit zijn allemaal boeken die ik kan overslaan, want De Hongerspelen zijn het ook niet voor mij;). Ik moet wel zeggen dat De Test en Showstopper stiekem best leuk klinken, maar nee, toch maar niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.