De geheime zoekfunctie voor spannende boeken

Stel, je zoekt een spannend boek. Een thriller, een detective, een politieroman of misschien wel een spionagethriller of een financiële thriller. Voor de bekendere genres kun je prima terecht op social media of bij een van de bekende webwinkels, maar als jij helemaal gegrepen bent door een onbekend subgenre, dan is het niet zo makkelijk zoeken…

Want het aantal literaire thrillers, politieromans en prived eye-detectives mag dan enorm groot zijn, als jij helemaal bent gegrepen door de financiele thrillers, de spionageromans of de science fiction-thrillers, dan kan het wat lastiger worden. Zeker als je de bekende namen al uitgelezen hebt. En je kunt natuurlijk hopen dat er een winkelmedewerker, bibliothecaris of boekblogger is die jou kan helpen, maar hoe fijn zou het zijn als je niet van een dergelijk toeval afhankelijk bent?

Nou, dat ben je dus ook niet (meer)! De universiteit Leiden heeft een zoekfunctie in elkaar gezet die ALLE recensies van de VN Detective & Thrillergids doorzoekt – en daarnaast nog een extra database, waardoor er ruim 21.000 titels te vinden zijn. Van heel oud tot zeer recent, inclusief het aantal sterren uit de VN Detective & Thrillergids (als het daarin is besproken). En, bijkomend voordeel (en iets waar de Gids nog wel eens in te kort schiet, naar mijn mening): ze hebben ook jeugdboeken in hun database opgenomen.

En waar kun je deze wonderbaarlijke zoekfunctie vinden? Nou, hier!

Heb je nu via deze zoekmachine de nieuwe thrillerliefde van je dromen gevonden, maar is het boek niet beschikbaar bij de bibliotheek of de blauwe bolle webwinkel? Kijk dan vooral even op Boekwinkeltjes, daar kun je heel veel tweedehands boekenwinkeltjes doorzoeken. Of waag je kansen op de (online) vrijmarkt!

Ik weet niet precies welke onderzoekers/database-bouwers deze fantastische zoekfunctie in elkaar hebben gezet, maar ik wil ze graag hartelijk bedanken. De zoekfunctie is, in al zijn eenvoud, een enorme aanvulling op de zoekfuncties van de webwinkels en de bibliotheek en geeft liefhebbers van spannende boeken een mogelijkheid om precies dat ene boek te zoeken waar ze al jaren naar op zoek zijn – zonder dat ze dat zelf wisten.

6 gedachtes over “De geheime zoekfunctie voor spannende boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.