Mijn favoriete losse thee

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat ik graag thee drink. Vandaag vertel ik je over mijn favoriete losse thee: welke soorten vind ik lekker, wat drink ik graag en waar ik al die losse thee vandaan haal. Ik drink sowieso het liefste versierde thee, en gebruik daarvoor meestal mijn percolatortje. Qua versieringen vind ik bloemen en fruit vaak lekkerder dan kruiden.

Voor alle duidelijkheid: dit is geen gesponsorde post, ik ben niet betaald voor deze post, noch heb ik gratis thee gehad van een of meerdere winkels die ik hieronder noem.

Zwarte thee

Rozenthee. Ik ben gek op rozengeur, en dus ook op thee met rozen erin. Ik heb dus ook verschillende theesoorten met rozengeur geprobeerd, en ik merk dat ik zwarte thee met rozengeur de lekkerste vind. Ik wissel een beetje af waar mijn rozenthee vandaan komt, maar ik heb altijd wel een rozenthee in mijn assortiment losse thee zitten.

Assam. Ik hou van zware thee, en assam is een van de zwaarste theesoorten die er is (zonder dat het rookthee is). Assam is een streek in India, en door de ligging van die streek is de thee die daar vandaan komt extra sterk. Ik vind dat heel lekker, als de thee zo sterk is. Door de sterke thee en de speciale smaak van die regio heeft de thee een bijzondere smaak die ik zeer kan waarderen.

Lovely Lemon van Simon Levelt. Dit is een citroenthee, maar dan lekker sterk en licht zoet. Ik gebruik deze thee in de zomer ook om hot brew ijsthee van te maken, maar daarnaast drink ik het ook graag als warme thee. Heb je behoefte aan een beetje vrolijke, oppeppende thee? Dan kan ik je deze van harte aanraden.

Maracuja-Passievruchten thee van Theexpress. Dit is een tropische thee, maar niet zoals je die in de supermarkt kan vinden. De smaak is net even anders, en dat maakt deze thee bijzonder. Daarnaast is het ook een thee die lekker sterk kan worden, en dat valt bij mij goed in de smaak 😉

Honingthee. Dit is niet altijd makkelijk te vinden, maar als ik het kan vinden koop ik meestal wel een zakje. Honingthee is namelijk een heel goede thee als je wel zin hebt in zoet, maar niet in de calorieën. Heel geschikt voor als je zielig bent of ongesteld, of allebei 😉

Groene thee & witte thee

Jasmijnparels. Jasmijnparels zijn een bijzondere vorm van groene thee, en erg makkelijk te zetten. Dit is ook heel makkelijk als ik bijvoorbeeld maar 1 kopje thee wil (gewoon iets minder parels pakken) en je kunt de hoeveelheid thee heel precies bepalen (gewoon het aantal bloemknopjes/parels uittellen) waardoor je de thee precies zo sterk kunt maken als jij wil.

Theebloemen. Theebloemen zijn fancy showthee die ontzettend ontspannend zijn om naar te kijken. Het is heel rustgevend om te zien hoe zo’n bloem zich in alle rust ontvouwd. Theebloemen zijn op steeds meer plekken te koop, ik zag ze laatst zelfs bij de Hema! De smaak kan enorm wisselen, dus het kan een kwestie van zoeken en uitproberen zijn om je favoriet te vinden.

Roos Framboos van Simon Levelt. Dit is een rozenthee, maar dan met een friszoet accentje van de framboos en de groene thee. Heel lekker ter afwisseling, en ik drink deze thee dan ook graag. Er was ooit een vergelijkbare thee van Pickwick (in zakjes, dus iets makkelijker tijdens een drukke dag), maar die is uit de handel genomen, dus nu ben ik weer terug bij deze thee.

Aloë Vera Green van Simon Levelt. Dit is een groene thee met een lichtzoet accent. Heel lekker, en met een bijzondere smaak die je niet vaak tegenkomt bij thee. Dit is echt een aanrader voor wie zin heeft in een groene anders-dan-anders-thee.

Witte champagne cassis thee van Theexpress. Deze thee heeft een heel lichte smaak, maar wel complex. Heel bijzonder dus, zeker geen thee voor alledag. Dit is een thee waar je echt even de tijd voor moet nemen en rustig van moet genieten.

Sun of Heaven van Tea of Tree. Oke, ik denk dat dit de meest luxe thee van dit hele lijstje is, maar hij is zo lekker! En ook geschikt voor cold brew ijsthee, dus als je jezelf een keer wil verwennen met luxe thee, dan is dit mijn aanrader voor jou. Het is een groene sencha met verschillende soorten gedroogde bloemen en mango erin, waardoor de thee licht en friszoet van smaak is.

Kruidenthee

Rooibos voor de open haard van Theexpress. Een thee met een knusse naam en een warme smaak. Rooibos heeft van zichzelf al een warme smaak, en bij deze thee wordt die aangevuld met bitteramandelolie (waardoor het bijna smaakt als zwarte thee), citrus, kaneel en (goh, wat een verrassing 😉 ) rozenbloesemblad. Heel geschikt voor een knusse avond, als het buiten regent, stormt en/of heel koud is.

Tuin van Monet van Thee van de Markt. Dit is een rooibos met een warme en zoete smaak, met onder andere kardemom, mango en verschillende bloesemsoorten (waaronder rozenbloesem). Deze thee is iets lichter van smaak dan de rooibos voor de openhaard, en daardoor ook geschikt voor de avonden dat het niet per se openhaard-weer is.

Verveine. Dit is een hele pure kruidenthee, licht, kruidig en een tikje zoet van smaak. Een hele bijzondere smaak, die je echt een keer moet proberen. Deze thee kun je bij de meeste theewinkels die losse thee verkopen wel vinden (en het een theesoort die goed betaalbaar is). Daarnaast wordt er van verveine beweert dat er verschillende gezondheidsvoordelen aan zitten, maar ik drink het vooral omdat ik het lekker vind.

Rooibos African Tiger van Theexpress. Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar ik vind hem wel erg lekker. Deze rooibos heeft (naast rooibossmaak) een fris zoet-zure smaak, met onder andere appel en sinasappelbloesem. Een enorme aanrader als je zin hebt in een ander smaakje rooibos dan standaard.

Andere soorten thee

Aardbei-Limoen van Theexpress of Thee van de Markt. Beide zaken verkopen deze thee, die zich ontzettend goed leent om een heerlijk verfrissende ijsthee van te maken. Met de cold brew-methode is dat kinderspel (letterlijk, een kleuter kan nog cold brew ijsthee maken). In de zomer wordt mijn huis snel warm, dus dan maak ik deze ijsthee graag.

10 gedachtes over “Mijn favoriete losse thee

 1. Naomi zegt:

  Bij rozenthee zou ik geloof ik toch steeds het idee hebben dat ik met m’n neus boven een luchtverfrisser hang;). Rooibos voor de open haard klinkt heel gezellig én lekker. Zelf houd ik het het liefst bij groene thee, eventueel met een smaakje, maar puur is ook prima.

  Like

 2. Adriaantje of RiaN zegt:

  Leuk en leerzaam (voor mij ) je verhaal over thee.
  Mijn favoriet: groene en zwarte “versierde thee”
  Van mijn zus nam ik dit idee over: spiesje met sinaasappel en stukje gember, dat zet ik dan in groene of zwarte thee.
  Ook munt en citroen zijn heerlijk.

  Like

  • booksometea zegt:

   Dan zou ik toch ook die Rooibos voor de Open Haard eens proberen 😉 En uiteraard kun je dan net zo goed ook meteen een zakje van die Maracuja-Passievruchtenthee kopen, dat scheelt weer in de verzendkosten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.