Boeken om te lezen tijdens een storm

De ene storm is ons land nog niet uitgewaaid en de volgende klopt alweer op de deuren en ramen. Afgezien van alles vastmaken en alle mensen en dieren zo veel mogelijk binnen houden, zijn er nog wat dingen die je kunt doen om de storm wat aangenamer door te komen. Boeken lezen of boeken luisteren bijvoorbeeld!

Leesboeken

Hoe dol ik ook ben op thrillers, tijdens een storm lees ik ze liever niet. Ik vind het weer buiten namelijk al voor genoeg spanning zorgt 😉 . Dus ik kies liever voor een detective (met een professionele speurder), fantasy, een gezellig boek of een jeugdboek. Mijn aanraders voor jou:

Enchanted, Inc. van Shanna Swendson, een serie over de totaal onmagische Katie die bij een groot magisch bedrijf gaat werken, met Merlijn als grote baas. Uiteraard zitten er ook een paar knappe mannen in, een flinke dosis humor en een hoop kneuterigheid, ook al speelt het verhaal in New York.

Nevermoor van Jessica Townsend, over Morrigan Crow die op haar elfde verjaardag, in plaats van dood te gaan, meegenomen wordt naar Nevermoor, waar ze mag wonen in een magisch hotel en deelneemt aan de proeven voor het Wondergenootschap. Met humor en een grote pratende kat.

Een boek van Susin Nielsen. Eigenlijk zijn al haar boeken leuk, en heel fijn storm-leesvoer. Nielsen schrijft altijd over de buitenbeentjes, en bespreekt serieuze onderwerpen op een luchtige manier, integer zonder zwaar te worden. De boeken wisselen in dikte en in de leeftijd van de hoofdpersoon.

De Theeroos van Jennifer Donnelly, een verhaal over een sterke jonge vrouw die, met behulp van thee, haar weg omhoog werkt, uit de armoede. Ze werkt zichzelf op van thee-inpakster in Whitechapel (ten tijde van Jack the Ripper) tot CEO van een enorm theeimperium in New York.

Een van de series van Sarah J. Maas. Toegegeven, je hebt meerdere stormen nodig om een dergelijke serie uit te lezen, maar het is prima leesvoer voor tijdens een storm. In high fantasy wordt het weer wel regelmatig benoemd, maar het is geen overheersende factor. Een beetje homeopatische weersomstandigheden dus 😉

Luisterboeken

Ben je een beetje overprikkeld van alle wind die om je huis waait? Zet dan een luisterboek aan, als ‘tegengeluid’. Op die manier heb je iets anders om je op te focussen, waardoor (hopelijk) je overprikkeling ook wat afneemt. Mocht een boek luisteren nog niet genoeg zijn, zorg dan ook dat je iets te doen hebt met je handen.

Baantjer. In ieder boek lost De Cock, samen met zijn trouwe assistent Vledder, een complexe moordzaak op. De boeken hebben een vast patroon, en zijn daardoor heerlijk om te luisteren terwijl je ondertussen een pan soep of een stoofpot klaarmaakt.

Harry Potter. Fijne sfeer, genoeg afleiding in het verhaal en storm is weliswaar geen vreemde omstandigheid, maar heeft ook zelden de hoofdrol. Harry Potter luisteren combineert (in mijn ervaring) goed met legpuzzels maken, knutselen en kleuren.

Jill Mansell. Chicklits, dus gezelligheid ten top. In de recentere boeken zit vaak ook wel een maatschappelijk thema, maar niet op een vervelende wijze. Ook deze boeken werken steeds met hetzelfde patroon (vrouw komt knappe man tegen en na heel veel ontwikkelingen krijgen ze een relatie). Lekker luistervoer om met een kop thee op de bank te kruipen, en ondertussen een beetje door je social media te scrollen.

Jane Fallon. Iets minder luchtig, maar wel nog steeds luchtig genoeg om bijvoorbeeld bij te strijken. De hoofdpersonen in de boeken van Jane Fallon zijn meestal iets ouder dan de personages in de boeken van Jill Mansell. Dus als je die boeken te jeugdig vindt, dan is dit waarschijnlijk een geschikt alternatief voor je.

Cabaret. Laten we eerlijk zijn: cabaret werkt heel goed ter afleiding van een storm. En aangezien de meeste aanbieders van luisterboeken ook wel wat cabaret aanbieden, is dat een goede optie. Het is heerlijk om te kunnen lachen in een spannende tijd, want dat lucht op en zorgt ervoor dat je je een stuk minder gespannen en eenzaam voelt.

4 gedachtes over “Boeken om te lezen tijdens een storm

  1. Naomi zegt:

    Toch hoop ik echt dat het na vandaag klaar is met alle stormen, dus dat het niemand gaat lukken om een hele serie te lezen tijdens de storm;). Cabaret vind ik overigens een prima idee voor als het buiten herrie is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.