Hartverwarmende boeken voor koude dagen

Afgelopen zomer schreef ik een blogpost over ijskoude boeken om bij af te koelen, speciaal voor iedereen die, net als ik, slecht tegen de hitte kan en gewoon niet zo dol is op de zomer. Vandaag geef ik ruimte aan alle winterhaters, en zet ik een aantal hartverwarmende boeken op een rijtje, speciaal om jullie de koude dagen door te helpen (Ja Naomi, deze is onder andere voor jou!)

Foto door Taryn Elliott op Pexels.com

De betoverende antiekzaak van Manuela Inusa. Ja, de hele serie Valerie Lane is gezellig, maar ik noem nu even de twee delen die extra hartverwarmend zijn. De betoverende antiekzaak (deel 3 uit de serie) is een van die twee delen. Ruby heeft de antiekwinkel voortgezet na het overlijden van haar moeder, maar langzaamaan merkt ze dat er steeds minder verkocht wordt en dat haar hart niet per se ligt bij antieke spullen. Heeft ze het lef om haar hart te volgen en van haar moeders antiekzaak een boekwinkel te maken?

Het wonderbaarlijke wolparadijs van Manuela Inusa. En hier is dat andere deel uit de serie Valerie Lane dat ik even moet noemen. Het wonderbaarlijke wolparadijs heeft als achtergronddecor kerstmis, inclusief goede daden en sneeuw, maar dan zeg maar zonder dat er aan het kerstdiner even vijftien oude vetes opgerakeld moeten worden. Susan runt de wolwinkel in Valerie Lane, en rond de kerst komt er een alleenstaande moeder haar winkel binnenstappen. Ze heeft werk nodig, en Susan neemt haar aan. En dat levert haar meer op dan alleen een fijne medewerker…

De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Polly had het allemaal voor elkaar: fijne relatie, mooi huis en een goedlopend bedrijfje. Maar die gelukkige bubbel spat uiteen als de deurwaarders op de stoep staan. Polly verhuist naar Mount Polbearne, een klein eilandje bij Cornwall. Ze huurt een appartementje, en in het winkelpand onder haar appartement zit een leegstaande bakkerij. Polly kan toevallig heel goed bakken, en al snel ruilt ze haar lekkere brood voor diensten en gunsten op het eiland. De eigenaresse van de bakkerij, Mevrouw Manse, is daar niet blij mee. Maar Polly bedenkt een oplossing, en windt zo bijna alle eilandbewoners (en nog een paar niet-eilandbewoners) om haar vinger. Met wat hulp van een lieve papegaaiduiker!

Foto door Jessica Lewis Creative op Pexels.com

De moedermaffia van Kerstin Gier. Je moet even zoeken voor deze serie (tip: vaak is hij bij de budget-proof boekwinkels makkelijker te vinden). Constance en haar man zijn net uit elkaar, en haar man heeft bedacht dus het een heel goed idee is dat Constance en haar kinderen in het oude huis van zijn moeder gaan wonen. In die buurt blijkt dat er een aantal perfecte moeders zijn (je kunt ook meelezen op hun forum), en in eerste instantie wil Constance daar graag bij. Maar al snel komt ze erachter dat het geen leuk clubje moeders is, en richt ze haar eigen moedersclubje op: De Moedermaffia.

Alfie-serie van Rachel Wells. Een bijzonder verhaal over een grijs katje, Alfie, wat de harten van alle mensen om hem heen weet te veroveren. Als het baasje van Alfie overlijdt, heeft hij geen zin om naar het asiel te gaan. Dus hij besluit om zelf een nieuw huisje te zoeken. Liefst meerdere huizen, want dan hoeft hij niet nog een keer op zoek te gaan als er weer een baasje overlijdt. Alfie komt terecht in een straatje waar hij de levens van de mensen niet alleen verrijkt en verbetert, maar ze ook nog bij elkaar brengt.

Foto door Jill Wellington op Pexels.com

Royals-serie van Rachel Hawkins. Dit is min of meer ‘the princess diaries’ gemixt met je standaard chicklit en een vleugje LHBTQA+. Heerlijk zoetsappig, fijne feelgood, met een fictief koningshuis in Schotland. Wil je nog meer? In het tweede deel zit een kostschool-element, en je kunt deze series ook als standalones lezen. Handig!

Love, Simon van Becky Albertalli. Simon is een heel gewone tiener. Hij gaat naar school, heeft een oudere zus en een jonger zusje, is niet de populairste jongen van de school maar ook geen buitenbeentje, doet mee met het schooltoneel, heeft een groepje vrienden, is een gemiddelde leerling en hij heeft een geheim. Hij valt namelijk op jongens. Hij heeft per email contact met een gelijkgestemde jongen, en langzaam maar zeker wordt hij verliefd op zijn mailvriend Blue. Maar… Wie is Blue?

3 gedachtes over “Hartverwarmende boeken voor koude dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.