De best gelezen blogposts van maart

Vandaag is de eerste blogpost van april, en dus zet ik hier vandaag de best gelezen blogposts van maart op een rijtje! Wil jij weten welke blogposts in de afgelopen maand het beste scoorden op mijn blog? Kijk dan vooral mee naar ‘het beste van de maand’!

Nog even de spelregels: ik noem hier de drie posts die het beste gelezen zijn, maar ‘Lezen voor de Lijst: mijn aanraders’ telt niet mee. Uit ervaring weet ik namelijk dat die iedere maand de topscoorder is. In plaats daarvan geef ik een wildcard aan een blogpost die van mij best wat meer aandacht had mogen krijgen.

De drie best gelezen blogposts

Waarom je de kleine bibliotheekvestigingen moet behouden (een pleidooi waar veel mensen zich duidelijk in konden vinden)
Ik vraag geen recensie-exemplaren aan, en dat bevalt me prima (tegen de stroom inroeien en commentaar leveren op de boekenwereld, dat levert samen nogal wat ophef op)
Waarom ik een hekel heb aan ‘woke’ in de boekenwereld (lang verhaal kort: woke is selectief en helemaal niet zo divers)

De wildcard

De wildcard van deze maand gaat naar ‘Boeken herschrijven: woke of marketing?‘. In deze blogpost leg ik een verband tussen de hype om oude boeken ‘aan te passen aan de hedendaagse normen’ en de marketing rondom die boeken. Onlangs werd bekend dat na Roald Dahl en Ian Flemming nu ook Agatha Christie wordt aangepast aan de moderne tijd. En nee, we hebben het niet over Miss Marple die haar breipatronen van Pinterest haalt, of dat Poirot ein-de-lijk uit de kast komt, en er zijn ook nog steeds geen mobieltjes (wat, laten we eerlijk zijn, een hoop zoekwerk zou besparen). Nee, het gaat om hoe mensen van kleur worden aangeduid, of mensen met een niet-westerse achtergrond. Je weet wel, zo’n marginale verandering waar je op zich geen persbericht voor hoeft te schrijven… tenzij je graag even de verkoopcijfers wil boosten 😉

4 gedachtes over “De best gelezen blogposts van maart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.