Wereld Autisme Dag: Al mijn blogposts over autisme

Hoewel mijn blog niet over autisme gaat, blog ik soms wel over autisme. Vandaag, op Wereld Autisme Dag, zet ik al mijn blogposts over autisme voor jullie op een rijtje.

Uiteraard zijn er een aantal boekrecensies van boeken met/over autisme. Mijn favoriete fictieboek rondom autisme is In de ruimte is het stil van Nicole Panteleakos, en mijn favoriete non-fictieboek over autisme is maar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps. Toegankelijke boeken die een (in mijn ogen) realistische weergave geven van autisme (bij meisjes/vrouwen). Daarnaast heb ik ook Seks, Drugs en het Aspergersyndroom van Luke Jackson besproken, en knapte ik een keer helemaal af op het boek Zondagskind van Judith Visser. Zo zie je maar dat meningen verschillen, want veel ASS’ers en hun omgeving zijn dol op dit boek. Ik niet.

In de ZomerLezen-aflevering ‘mijn leven in boeken’ gaf ik een inkijkje in hoe boeken een rol in mijn (autistische) leven hebben gespeeld, en in Autisme en Lezen besprak ik welke dingen mij opvielen aan het leesgedrag van ASS’ers. Ik besprak ook een aantal boeken in de podcast van de NVA.

Heel af en toe nam ik jullie ook mee in een stukje van mijn zoektocht naar werk. Ik verkeer niet in een positie om veel eisen te stellen, maar ik heb inmiddels wel werk gevonden wat bij mij past. En wat een vriendin laatst verwonderd opmerkte: ‘ik hoor jou nooit over gedoe met collega’s’. Klopt. Ik zit op mijn plek, en mijn collega’s zijn voor de verandering eens niet bang dat ik spontaan in vlammen opga. Ik word dus ook niet behandeld als een potentiële bom, en dat maakt dat ik een stuk beter functioneer.

Ergens tussen alle ellende van afgelopen jaar door ging ik ook nog naar een toneelbewerking van Het Wonderbaarlijke Voorval met de Hond in de Nacht. Ik hoop van harte dat die productie opnieuw de planken opgaat, want het is een heel mooi stuk wat heel integer gemaakt is.

Tot slot blogde ik ook al eens over mijn fidget toys, namelijk luisterboeken. Voor mij werken luisterboeken als een soort fidget toys, en dat heeft met ‘floating attention’ te maken. Veel ASS’ers maken gebruik van fidget toys, ik maak gebruik van luisterboeken.

En dat zijn mijn belangrijkste blogposts met autisme. Wil je echter alle blogposts lezen waarin (mijn) autisme (zijdelings) ter sprake komt? Dan heb ik hier nog een linkje voor je 😉

2 gedachtes over “Wereld Autisme Dag: Al mijn blogposts over autisme

  1. Naomi zegt:

    Het voelt bijna een beetje als een verjaardag vandaag, al die aandacht overal en nergens voor autisme:).
    Leuk om al jouw blogposts erover weer eens even op een rijtje te zien. En ja, een baan zónder gedoe met collega’s is eigenlijk best wel uitzonderlijk. Heerlijk voor je!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.