Wat ik niet uitlas… (deel 32)

Weet je, soms lees ik een boek niet uit. Dat hoeft niet altijd aan het boek te liggen, maar is meestal een mismatch tussen mij en het boek. En soms komt een goed boek langs op het verkeerde moment. Vandaag in Wat ik niet uitlas: een boek wat me maar niet te pakken kreeg, een boek dat zichzelf herhaalde en een boek van iemand die de tone of voice niet goed te pakken had.

To lie for van Chinouk Thijssen. Dit boek kreeg me maar niet te pakken. Misschien omdat de twee meiden die elkaar afwisselen niet echt verschilden in hun tone of voice (iets waar Thijssen vaker last van heeft). Misschien omdat er wel heel veel focus lag op de armoede, en niet op de thriller. Ik weet het niet precies, maar dit was hem niet voor mij.

Nimmernacht van Jay Kristoff. Weet je, ik vind fantasy fijn. Ik heb op zich ook geen (groot) bezwaar tegen een erotisch (getinte) scène in mijn boek. Maar als je dezelfde scène meerdere keren probeert te beschrijven, en het wordt steeds meer een goedkoop kasteelromannetje, dan ben ik er al snel klaar mee. Dit boek mocht terug naar de bieb.

Reünie van Jonas Boets. Dit zou een Aspe-thriller moeten zijn, met een jonge Pieter van In. Het probleem: Boets heeft de tone of voice van Aspe niet goed te pakken. En dan is het in feite iemand die z’n eigen thriller schrijft (en die thriller vond ik niet zo fijn lezen) en daarmee een beetje probeert mee te liften op het succes van de overleden auteur. Je creëert bepaalde verwachtingen als je in de voetsporen van een succesvolle auteur wil treden, en Boets maakt die verwachtingen niet waar.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17
Deel 18
Deel 19
Deel 20
Deel 21
Deel 22
Deel 23
Deel 24
Deel 25
Deel 26
Deel 27
Deel 28
Deel 29
Deel 30
Deel 31

2 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 32)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.