Wat ik niet uitlas… (deel 10)

Ook in de afgelopen tijd las ik af en toe een boek niet uit. Dat had iedere keer een andere reden, en het is meestal ook geen verwijt naar het boek of de auteur, maar een beschrijving van de mismatch tussen mij en het boek. Want boeken zijn net als relaties: soms past iets bij je, en soms niet. En soms komt een goed boek op het verkeerde moment langs, dat kan ook.

De lijst van de rechter van John Grisham. Ik baalde hier flink van, want dit lag niet aan het boek. Het probleem was hier dat dit boek zich niet leent voor race-lezen, maar dat het wel terug moest naar de bieb (want gereserveerd). Dit boek ga ik op een later moment opnieuw lenen, want het concept vind ik wel heel boeiend.

De vrouw in suite 10 van Ruth Ware. Dit boek was iets te spannend voor nu, maar o, wat baalde ik hiervan. Ik ben namelijk dol op de boeken van Ruth Ware. De hoofdpersoon heeft namelijk, net als ik, last van een trauma en herbelevingen. Ook dit boek krijgt op een later moment een herkansing, als ik geen nachtmerries meer heb en wat minder last heb van ‘triggers’.

Jij wordt nog eens mijn dood van Karen M. McManus. Ik weet niet wat het was met dit boek, maar het pakte me gewoon niet. Ik had gewoon geen zin om dit boek te lezen. Het verhaal kwam traag op gang, en het voelde gewoon niet als een boek wat ik per se uit moest lezen. Dit boek heb ik dus terug gebracht naar de bieb, en ik hoop dat iemand anders er wel van kan genieten.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9

14 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 10)

  1. Adriaantje zegt:

    “dit boek was iets te spannend voor nu”, zo herkenbaar…al die tijd dat ik ziek was bleven een boek van M.J. Aridge en “Bluebird” even staan. De laatste lees ik nu en de andere heb ik intussen verlengd.
    Ja sommige boeken pakken gewoon niet, soms ligt dat aan je eerste punt: dan kom ik er pas op de tweede helft in.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.