Wat ik niet uitlas… (deel 3)

Soms heb je van die boeken die je niet uit kunt of wil lezen. Daar zijn op zich genoeg redenen voor. Maar welke boeken heb ik de afgelopen maanden niet uitgelezen? Ik vertel het je vandaag. Eerder schreef ik ook al een blogpost hierover, en later nog een. Zo zijn we dus nu bij deel 3.

Vals van Mel Wallis de Vries. Dit lag niet aan het boek, maar aan het feit dat er in het boek een scene voorkwam die ik zelf vrij letterlijk heb meegemaakt. Dat was geen leuke ervaring, en dus besloot ik dit boek weg te leggen.

Rood, Wit & Koningsblauw van Casey, McQuiston. Ik was enorm gehyped voor dit boek: het zou geweldig zijn, ontzettend vernieuwend, helemaal in deze tijd passen… Ik vond het echter een enorme tegenvaller. Het verhaal was ontzettend voorspelbaar en er hing zo’n ‘kijk mij eens heilige huisjes omver schoppen’-sfeertje omheen. Net iets te veel aandacht voor bepaalde dingen (dat de president een vrouw is, dat ze gescheiden is en twee ‘mixed race’ kinderen heeft). Het voelde een beetje alsof de auteur was doorgeslagen in het etaleren van al die omgeschopte heilige huisjes. Ik vind het zelf fijner als het er allemaal iets minder dik bovenop ligt. Daarnaast heb ik sterk de indruk dat dit boek zou zijn verguisd als het om een hetero-liefdesverhaal zou zijn gegaan, precies om de redenen die ik hierboven omschrijf. Dus nee, dit boek was hem niet voor mij.

Trinkets van Kirsten Smith. Nog een boek waar ik flink voor gehyped was. Maar er waren twee dingen die me enorm tegenstonden: ten eerste dat 1 persoon alleen in niet-rijmende poëzie ‘spreekt’ met de lezer (ik wou een boek lezen, geen poëzie analyseren) en ten tweede dat er een verwend en bevoorrecht meisje loopt te klagen over hoe naar het is dat zij populair is, ja, er zitten wel een paar voordelen aan, want ze komt overal mee weg, maar ze heeft zoooo weinig privacy en iedereen wil haar spreken… Wat een zwaar leven… Sorry, maar daar kan ik heel slecht tegen.

22 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 3)

  1. Naomi zegt:

    Voor ‘Vals’ lijkt het me dat je een heel verstandige keuze hebt gemaakt door het boek niet uit te lezen. En ondanks de hype rondom boek nummer twee ben jij de tweede waar ik lees dat het boek tegenvalt. Bij mij heeft dit boek mijn leeslijst dus al nooit gehaald en ik weet nu zeker dat dat ook zo kan blijven;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.