Wat ik niet uitlas… (deel 7)

Opnieuw helaas een aantal boeken die ik niet uitgelezen heb. Vandaag bespreek ik ze, en ik vertel je ook waarom ik deze boeken niet uitlas. Zodat jij zelf kan bepalen of jij het boek wel wil lezen. Want als ik een boek niet uitlees, wil dat niet zeggen dat jij het boek ook niet leuk gaat vinden, of dat jij dezelfde lees-ervaring gaat hebben (of hebt gehad) als ik. Dus: gebruik deze posts vooral om je eigen keuze te maken.

De laatste magiër van Lisa Maxwell. Ik baalde hier enorm van, want dit boek was onderdeel van mijn zoektocht naar een nieuwe fantasyserie. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit boek waarschijnlijk ook op het verkeerde moment op mijn pad kwam. Ik kwam er gewoon niet in. Niet omdat het een verkeerd verhaal was, maar omdat ik te veel moest zoeken naar de context. Op zich niet erg, maar als je hoofd met andere dingen bezig is, is het lastig om je weg in een boek te moeten zoeken.

The Nerd Academy van Bieke Vanlaeken. Bij dit boek was er een specifiek ding wat me stoorde, en ik ben het vaker tegen gekomen in Vlaamse boeken: het belerende toontje wat erin zit. Je hoort/leest gewoon een volwassene die een kind een verhaaltje vertelt, inclusief het lesje achter het verhaal. Dat ligt er zo dik bovenop, dat het gewoon niet meer lekker leest. Ik weet niet of dit een cultuur-dingetje is of dat het gewoon aan mij ligt, maar ik kan er slecht tegen. Jammer, want het verhaal leek me erg leuk.

De moordclub (op donderdag) van Richard Osman. Dit boek is op zich niet slecht, maar wel veel langzamer dan ik op dit moment prettig vind. Ik heb me daarom voorgenomen om dit boek opnieuw uit de bieb te halen als ik kerstvakantie heb, en de tijd kan nemen voor een rustig kabbelend boek. Op dit moment wil ik liever iets wat iets sneller leest.

De ijzige verloofde (deel 1 van De Spiegelpassante) van Christelle Dabos. Dit was weer een fantasy-experiment, maar ik vond het tegenvallen. Te veel politiek gekonkel (vind ik echt niet leuk) en te veel jatwerk uit andere fantasyboeken (oa Hof van Doorns en Rozen). Dat vond ik enorm jammer, want ik ben naarstig op zoek naar een nieuwe fantasyserie. Maar deze serie en ik zijn geen match, helaas.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6

22 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 7)

 1. Laurie zegt:

  Ik kan er helemaal inkomen. Nerd academy ken ik zelf niet. Ik las deel 2 van De laatste magiër juist niet uit, puur omdat ik het verhaal kwijt was. De moordclub (op donderdag) is in de markt gezet als een thriller, maar viel mij ook vies tegen.

  Ik kwam laatst Magycker tegen, is dat misschien iets voor je?

  Like

 2. Lalagè zegt:

  Ik heb ‘De ijzige verloofde’ wel uitgelezen, maar ga niet door met het vervolg. Ik kan er niet goed tegen als mensen liegen en onbetrouwbaar zijn op een manier die ik totaal niet kan volgen. Sarah J. Maas wil ik nog wel een keer proberen, daar zijn zoveel mensen weg van.

  Like

 3. Manuela Ton zegt:

  Wat ik altijd heel opvallend vind is dat als er een boek online 5 van de 5 sterren krijg ik met veel plezier ga lezen er er dan soms gewoon achter kom dat ik te hoge verwachtingen had. Neem ‘dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ super goede recensies maar ik kwam er niet doorheen.. na 40 pagina’s heb ik opgegeven. Heb jij dat ook of doe jij geen research voor je een boek gaat lezen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.