Wat ik niet uitlas… (deel 14)

Ook in de afgelopen tijd las ik af en toe een boek niet uit. Dat had iedere keer een andere reden, en het is meestal ook geen verwijt naar het boek of de auteur, maar een beschrijving van de mismatch tussen mij en het boek. Want boeken zijn net als relaties: soms past iets bij je, en soms niet. En soms komt een goed boek op het verkeerde moment langs, dat kan ook.

Een lang weekend van Laure van Rensburg. Dit ging in het begin al een paar keer mis, want ik had verwacht dat dit een boek van een Vlaamse auteur was (op basis van de naam). Toen bleek de auteur Frans van geboorte te zijn en in de UK te wonen. En toen bleek dat het verhaal was gesitueerd in Amerika. Error op error dus. En toen bleek ook nog dat de auteur ieder detail moest gaan uitkauwen: er lag daar een kettinkje. Dat kettinkje lag er zo en zo bij. Het was een symbool voor dit. Voor dit en dit. En dat toont deze tragiek aan. Sorry, maar iets vlotter mag best hoor!

Alles wat je hartje begeert (Wondervrouwen Deel 1) van Stephanie Schuster. Dit boek was absoluut niet een slecht boek, en het lag dan ook echt aan mij (oké, en aan het lange licht en de warmte) dat ik dit niet uitlas. Het kreeg me maar niet te pakken, terwijl ik dat wel graag wilde. Ik vermoed dat dit boek beter gaat bevallen als de herfst verder gevorderd is, dus dit boek gaat op de herkansing-lijst.

Het Schaduwhuis van Anna Downes. Ik weet niet wat het was met dit boek. Misschien zaten er net iets te veel horror-elementen in (hints naar hekserij enzo, en dan niet op een fantasy-manier maar op een ronduit griezelige manier), misschien was het omdat ik me slecht kon verplaatsen in de hoofdpersoon (moeder van een tiener en een baby van acht maanden, op de vlucht voor de vader van de baby die kennelijk niet de vader van de tiener is), misschien was mijn hoofd niet toe aan deze combinatie… In ieder geval: dit boek en ik waren geen match, dat merkte ik heel duidelijk toen ik avond na avond liever iets anders deed dan dit boek lezen.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13

12 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 14)

  1. Ellen zegt:

    Ik stop ook met boeken die me niet bevallen. Wondervrouwen heb ik wel uitgelezen, maar ik was er ook niet zo door gegrepen, het kabbelde naar mijn gevoel maar wat voort. Ik had er meer van verwacht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.