Wat ik niet uitlas… (deel 9)

Ook in de afgelopen tijd las ik af en toe een boek niet uit. Dat had iedere keer een andere reden, en het is meestal ook geen verwijt naar het boek of de auteur, maar een beschrijving van de mismatch tussen mij en het boek. Want boeken zijn net als relaties: soms past iets bij je, en soms niet. En soms komt een goed boek op het verkeerde moment langs, dat kan ook.

Blackmail van Cis Meijer. Dit was een probeersel, maar het beviel dus niet. Ik vind dat het concept ‘meisje met podcast’ inmiddels wel is uitgekauwd, en vond het verder ook geen heel originele opzet. Voor een tiener zal dit vast leuk zijn, maar ik heb liever iets originelers.

Nachtschaduw van Wendy Walker. Bij dit boek had ik constant de neiging om tegen de personages ‘DOE DAT NOU NIET!!’ te roepen. Ik zag aan alle kanten dat het mis ging, maar daar trokken de personages zich niets van aan. En sorry, maar dat levert in mijn ervaring geen fijne thrillers op. Deze heb ik dus terug naar de bieb gebracht.

Alfie, kat in de sneeuw van Rachel Wells. Hier baalde ik echt enorm van, want ik vind de Alfie-serie echt heel fijn. Maar ik zag aan de verhaallijn dat die bij mij emoties naar boven haalde waar ik nu even niet mee kan omgaan, want ik heb genoeg op mijn bordje en las dit verhaal juist ter afleiding van die emoties. Dit boek wil ik zeker op een later moment nog een keer uitlezen, maar dit is niet het goede moment voor mij om dit boek te lezen.

Appels vallen niet van Liane Moriarty. Ik weet niet wat het was met dit boek, maar 1) ik kwam er niet in en 2) ik kreeg er buikpijn van. Mijn intuïtie is wat dit soort dingen betreft meestal heel scherp, en ik heb geleerd dat als ik buikpijn krijg van een boek, dat boek en ik geen match zijn.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8

22 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 9)

  1. Lotte zegt:

    Dat van Cis Meijer vind ik heel herkenbaar! Ik had dat ook met de boeken van Mel Wallis de Vries. Perfect voor tieners die normaal niet zo graag lezen (en dus hulde voor de schrijfster!), maar ik vind ze soms iets te veel van hetzelfde.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.