Wat ik niet uitlas… (deel 18)

Ook in de afgelopen tijd las ik af en toe een boek niet uit. Dat had iedere keer een andere reden, en het is meestal ook geen verwijt naar het boek of de auteur, maar een beschrijving van de mismatch tussen mij en het boek. Want boeken zijn net als relaties: soms past iets bij je, en soms niet. En soms komt een goed boek op het verkeerde moment langs, dat kan ook.

Breekbaar als glas van Gena Showalter. Dit boek drukte bij mij op de verkeerde knoppen. Ik weet dat sommige mensen het fijn vinden als een hoofdpersoon dezelfde strijd doormaakt als zijzelf, maar voor mij kwam dit boek in ieder geval niet op een goed moment langs. Misschien krijgt het een herkansing, misschien ook niet.

Advocaat van de duivel van Steve Cavanagh. Wat ging er mis bij het boek van deze bestseller-auteur? Nou, dat hij zijn boek gebruikt om een maatschappelijk punt te maken, en daardoor leest het net zo stroperig als De Onschuldigen van John Grisham. En ik las dit boek niet voor het maatschappelijke punt, maar voor de thriller. Probleem: op een kwart van het boek was het nog steeds niet spannend. Kom op, van een Eddie Flynn verwacht ik meer actie en minder geneuzel en gesleep. Dit boek mocht snel terug naar de bieb, en ik hoop dat het volgende deel van Eddie Flynn weer gewoon een goede thriller is.

De ongetrouwde hertog (Bridgerton deel 1) van Julia Quinn. Soms vind ik het leuk om op pagina 1 al te weten hoe het verhaal af gaat lopen. Bijvoorbeeld als er nog de nodige hoeveelheid humor in een verhaal zit. Maar dit was niet zo’n verhaal. Dit was een verhaal vol afgewezen mensen, mensen die elkaar pijn deden onder het mom van ‘eer’ en ‘goede naam’ en een verhaal vol sociaal gedoe en misverstanden. Dat vind ik niet fijn om te lezen. Waarom ik het dan toch probeerde? Omdat ik wel eens wilde weten waar al die heisa online over ging. Dit boek mag terug naar de bieb.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17

5 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 18)

  1. rinapka zegt:

    Nou, als ik dit zo lees pak ik deze dus niet. echt niet.
    Verder is niet uitlezen bij mij vaak een kwestie van “niet in de stemming zijn” voor een bepaald genre.
    De laatste tijd las ik bv veel YA en “feel good”, nu pak ik al een redelijk zwaarder genre. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.