Wat ik niet uitlas… (deel 6)

Opnieuw helaas een aantal boeken die ik niet uitgelezen heb. Vandaag bespreek ik ze, en ik vertel je ook waarom ik deze boeken niet uitlas. Zodat jij zelf kan bepalen of jij het boek wel wil lezen. Want als ik een boek niet uitlees, wil dat niet zeggen dat jij het boek ook niet leuk gaat vinden, of dat jij dezelfde lees-ervaring gaat hebben (of hebt gehad) als ik. Dus: gebruik deze posts vooral om je eigen keuze te maken.

Het Mysterie van Winterhuis Hotel van Ben Gunterson. Dit vond ik echt jammer, want ik had dit boek graag goed gevonden. Maar het was allemaal net iets te kinderlijk voor mij. Ik denk dat ik deze serie ontgroeid ben. Wat op zich niet gek is, want de doelgroep is 9-12 jaar en ik ben 31 šŸ˜‰

Zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan. Het eerste deel vond ik super, dus ik had verwacht dat ik het tweede deel ook heel fijn zou vinden. Maar eehm… niet dus. En eigenlijk om een heel simpele reden: ik had het boek al gelezen. Ik had namelijk sterk het gevoel dat de auteur slechts her en der een ander personage met dezelfde rol/functie in het verhaal had neergezet, en verder vooral copy-paste had gedaan met het vorige boek. Dat boek dat ik dus al had gelezen. Dat ga ik dan niet nog een keer lezen.

Havenfall van Sara Holland. O, hier baalde ik zo van. Ik ben namelijk al een poosje op zoek naar een nieuwe fantasyserie, maar dit boek (eerste deel van de serie) kon me niet bekoren. Dat zat hem vooral in de somberte en zwaarte die in het boek hing, en het feit dat Maddie (de hoofdpersoon) zich alleen maar thuis voelde in Havenfall, en verder overal een buitenbeentje was. Dat komt iets te dicht bij huis, dus nee, dit boek heb ik weggelegd.

Lieve Amy van Helen Callaghan. De taal in dit boek was veel te gekunsteld, te gemaakt. Daardoor las het niet lekker. Ik merkte ook dat ik door het taalgebruik meteen een hekel kreeg aan de hoofdpersoon, en dat is gewoon geen fijne start van een boek. Dit boek mocht dus met gezwinde spoed terug naar de bieb!

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5

20 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 6)

  1. Laurie zegt:

    Ik vond zomer in de kleine bakkerij heerlijk. Het eerste gedeelte was een beetje een rommel, maar toen er weer rust in het verhaal kwam werd het weer gewoon een fijne feelgood. Gewoon niet nadenken en lezen. Havenfall vond ik ook een teleurstelling, heb het wel uitgelezen maar ga niet verder.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.