Wat ik niet uitlas… (deel 23)

Ook als je, zoals ik, dol bent op lezen, kan het voorkomen dat je een keer een mismatch te pakken hebt. Deze keer lees je over de boeken die ik tijdens de zomer niet uitlas!

Een mysterieuze zaak van Jen Turano. Dit boek was een uitprobeersel. Een voor mij onbekende auteur, en een nieuwe detective-serie, in een historische setting. Het begon goed, met een sterke vrouwelijke hoofdpersoon en meteen wat actie. Maar er was iets wat me ontzettend stoorde. Het verhaal is gesitueerd in de tweede helft van de 19e eeuw, en de manier van converseren is daarop aangepast. Als in: lange zinnen vol beleefdheidsfrasen terwijl de personages op het punt staan betrapt te worden of achtervolgd worden. Sorry, maar dat leest niet lekker. Ik begrijp de wens om historisch accuraat te willen zijn, maar daar blonk de rest van het verhaal ook al niet in uit, dus dan slaan die lange droge zinnen als een tang op een varken. Ik heb dit boek echt een goede kans gegeven, maar het verhaal kreeg me, door die oeverloze conversaties, maar niet te pakken.

De bronzen stad van S. A. Chakraborty. Ik weet niet wat het was, maar dit boek kreeg me maar niet te pakken. Misschien door de setting (Midden-Oosten), misschien doordat er wel erg veel verwijzingen naar De Glazen Troon zitten, misschien was er te weinig actie, misschien was het gewoon mijn stijl niet. Ik weet het niet, maar dit boek was het helaas niet voor mij.

De troost van eten van Petra Possel. Ik had verwacht dat dit een hartverwarmend liefdevol boekje was, vol gezellige verhalen over eten en koken. Maar wat overheerste was de melancholie. En daar werd ik niet vrolijk van. Sterker nog: het was niet waarom ik dit boekje uit de bieb had gehaald. Dit boekje voldeed niet aan mijn verwachtingen, dus het ging terug naar de bieb.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17
Deel 18
Deel 19
Deel 20
Deel 21
Deel 22

18 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 23)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.