Wat ik niet uitlas… (deel 24)

Vandaag weer een aflevering van de razendpopulaire serie ‘wat ik niet uitlas’! Deze keer: een te voorspelbare ontknoping, een draak van een boek en een boek dat ‘gewoon’ tegenviel. Kijk je mee wat ik de afgelopen tijd niet uitlas?

De moord in Oxford van Ruth Ware. Ik ben best ver gekomen in dit boek, maar tegen de ontknoping ben ik gestopt. Waarom? Omdat de moordenaar degene was die ik het hele boek al verdacht. En het was niet eens subtiel, dankzij jarenlange ervaring, alleen te herkennen voor de doorgewinterde thrillerlezer, maar gewoon, vanaf pagina 1 (zo ongeveer) de hoofdverdachte. Als in: hoe hard kun je een open deur intrappen? Mensenlief, wat voelde ik me bekocht. Laat maar dan!

Ik heb een paar vragen voor je van Rebecca Makkai. Jemig, wat een draak van een boek is dit zeg! Het verhaal opent met een vage scène over iemand die op een manier bezig is/verbonden is met een moordzaak, en daarover vertelt aan verschillende anonieme mensen. Het is niet duidelijk of dat tegelijk is of niet. Dan gaan we over op een langdradig verhaal over een video en een toneelstuk op een middelbare school, en je moet maar raden wat dat met de opening te maken heeft. Dit is het boek van iemand die langdradig, slepend taalgebruik en vage details verwart met ‘literatuur’, en ondertussen een thriller probeert te schrijven. De combinatie vind ik echt geen succes. Sorry, maar dit mega-gehypete boek is niet aan mij besteed.

Het chalet van Sarah Goodwin. Naar dit boek was ik zelf heel benieuwd, omdat ik het vorige boek van Goodwin (op een paar aspecten na) goed vond. Maar dit boek opende met een van de dingen die me het meest tegenstond in Gestrand, en duwde daarna op een paar pijnlijke knoppen bij mij. Dit boek was geen match met mij.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17
Deel 18
Deel 19
Deel 20
Deel 21
Deel 22
Deel 23

17 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 24)

  1. Tjeerd zegt:

    Ai… jammer dat Rebecca Makkai de verwachtingen niet waarmaakt. Ik wilde Ik heb een paar vragen voor je nog lezen, maar hoor zoveel afbevelingen…

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.