Wat ik niet uitlas… (deel 28)

Vandaag deel ik weer de boeken die ik niet uitlas. Want boeken zijn net als mensen: met sommigen kun je beter overweg dan met anderen. Deze keer in wat ik niet uitlas: een boek wat niet was wat ik ervan verwachtte, een boek wat me niet te pakken kreeg en een boek wat goed was, maar op het verkeerde moment langs kwam. Lees je mee wat ik in de afgelopen tijd niet uitlas?

Moorddeal van Steve Cavanagh. Oké. Even de setting. Het is de week voor de kerstvakantie (je weet wel, die kerstvakantie die behoorlijk laat was dit schooljaar) en ik ben moe en overprikkeld. Ik hoopte dat dit gewoon een fijn moordmysterie zou zijn, of misschien een rechtbankthriller a la Eddie Flynn. Dat was dit niet, en in wat het wel was had ik gewoon geen zin. Als YouTube boeiender is dan m’n boek, moet ik het boek wegleggen. Misschien krijgt dit boek van de zomer een herkansing.

Vlam van Jade Van der Stockt. Ik weet niet wat het was met dit boek, maar het kreeg me niet te pakken. Misschien omdat het verhaal in de bieb was aangemerkt als een thriller en het vooral een verhaal over een rouwproces was. Misschien omdat het me stoorde dat de auteur weer zo’n politiek correct clubje bij elkaar had gezet. Of misschien omdat het verhaal na 30 bladzijden nog niet was opgeschoten.

De nacht in de Telegraph Club van Malinda Lo. Dit is geen slecht boek. Sterker nog: het is een heel goed boek, en ik ben er ook best ver in gekomen. Waarom ik het dan niet uitlas? Omdat ‘leven’ gebeurde. Ik had door omstandigheden weinig ruimte in mijn hoofd, en dit is een boek wat veel ruimte vraagt. Het verhaal gaat namelijk best traag, springt heen en weer tussen tijd en personages en speelt in een tijd en cultuur waarin ik me lastiger kan verplaatsen (Chinees-Amerikaans, eind jaren 50 van de vorige eeuw). En daar had ik gewoon de ruimte niet meer voor. Dit boek krijgt een herkansing als mijn leven en mijn hoofd rustiger is.

IQ van Erik Jan Tillema. Dit boek was gewoon niet zo fijn om te lezen. De personages waren een lukraak bij elkaar geraapt zooitje die toevallig allemaal met elkaar omgaan en min of meer vrienden zijn, de auteur had een paar van zijn verkeerde ideeën rondom vrouwen in zijn boek gestopt en ik had na 30 bladzijden een vermoeden waar het heen ging. Na even bladeren bleek ik gelijk te hebben. En weet je: ik vind het niet zo leuk als genres mengen. Dit boek mocht terug naar de bieb.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17
Deel 18
Deel 19
Deel 20
Deel 21
Deel 22
Deel 23
Deel 24
Deel 25
Deel 26
Deel 27

9 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 28)

  1. Naomi zegt:

    Ik vind het dus echt knap om een boek niet uit te lezen. Ik had van de week ook weer zo’n boek waar ik maar niet doorheen kwam en toch lees ik het dan uit. Eigenlijk zonde van m’n tijd, want er is nog zoveel dat beter bij me past…

    Like

  2. Kim zegt:

    Ik vind het echt knap hoe goed je kan verwoorden waarom je een boek niet hebt uitgelezen.
    Voor mij is het nog een leerproces om boeken aan de kant te leggen. Wat ik in zo’n geval wel meestal doe, is snel doorheen de pagina’s bladeren en af en toe een alinea lezen.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.