Wat ik niet uitlas… deel 21

Ik ben dol op lezen, maar ik lees niet alles uit. Omdat een goed boek op het verkeerde moment langskomt bijvoorbeeld, of omdat ik soms wat kieskeurig ben op de uitgave (bladspiegel en lettertype en -grootte zijn namelijk wel degelijk van invloed op je leesplezier), of omdat de hoofdpersoon iets doet wat voor mij een enorme afknapper is. Lees je mee met wat ik de afgelopen tijd niet uitlas?

De laatste verdwijning van Jo Spain. Dit was echt een gevalletje ‘goed boek op het verkeerde moment’. Spain neemt vaak de tijd om haar verhaal en de personages op te bouwen, en ik had die ruimte niet in mijn hoofd. Zeker niet omdat de sfeer een beetje grimmig was. Het boek was gereserveerd door een ander lid van de bieb, anders had ik het later nog een kans gegeven. Aangezien dit boek een hele winterse sfeer heeft, denk ik dat ik het of deze zomer een herkansing ga geven, of juist in de kerstvakantie.

Belladonna van Matilde Hoekstra. Oké, ik had twee problemen met dit boek. Ten eerste was de bladspiegel irritant (net te grote letters en net te weinig ruimte over op de pagina’s – het kwam een beetje goedkoop over, alsof er te weinig aandacht en zorg was geweest tijdens het redactieproces) en ten tweede heeft de hoofdpersoon dezelfde naam als ik – en het verhaal is ook nog eens vanuit de eerste persoon geschreven. En los kan ik die twee dingen best handelen, maar samen bleek het iets te veel van het goede. O, en de hoofdpersoon rookt en dat vind ik een mega-afknapper. Dus dit boek ging terug naar de bieb.

De smaak van venijn van Adam Bradley. Dit lag absoluut niet aan het verhaal, maar aan het feit dat ik dit boek in een grootletter-uitgave moest lezen (iets anders had de bieb niet…). Ik verdwaalde een beetje op de pagina’s door de grote letters. Maar ik zag wel dat dit iets is wat ik heel leuk vind, dus ik ga op jacht naar een normale-letters-exemplaar.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17
Deel 18
Deel 19
Deel 20

18 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… deel 21

  1. rinapka zegt:

    Meestal ligt het niet uitlezen van een boek bij mij aan “mijn bui van het moment”
    òf de saaiheid die ìk er in ervaar.
    Maar ze krijgen wel een 2e kans, na een week ongeveer.
    Ik heb mijn andere boeken dan uit en heb niets anders en ineens blijkt het dan niet zo saai als ik dacht.

    Like

  2. Liesbethblogt zegt:

    Ik vraag me nu af of ik ooit een boek gelezen heb waarbij de hoofdpersoon mijn naam draagt e of ik daar dan iets tegen zou hebben, daar ben ik nu we benieuwd naar. Ik vind roken net zoals drugs een afknapper in het echt, maar in de boeken die ik lees komt het zeker in voor tijdens WO2 was het normaal en met waargebeurde boeken lees je iemands leven.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.