Wat ik niet uitlas… (deel 25)

Vandaag in ‘Wat ik niet uitlas…’: een serie die, naar mijn mening, te ver uitgemolken is (meer koeien op stal betekent niet meer melk), een boek dat voor mij te melancholisch was en een boek met een interessant concept, maar een beroerde uitwerking. Kijk je mee wat ik de afgelopen tijd niet uitlas?

Een van ons is terug van Karen M. McManus. Oké, hoe erg kun je een tienerboek dat toch al niet het beste of meest revolutionaire boek ooit was uitkauwen? Dat gevoel had ik een beetje bij dit boek. Het begint al met het feit dat er inmiddels zo veel personages, onderlinge verhoudingen en historie zijn dat het boek opent met een lijst met zo’n 15-20 personages en hun relatie tot elkaar. Mensen, als je dat moet doen in je boek, dan kun je beter bij een soapserie gaan schrijven. Voor alle auteurs bij deze even een wijsheid uit grootmoeders tijd: meer koeien op stal betekent niet meer melk. Dat geldt zowel voor personages als voor boeken. Graag gedaan.

De moord op Sandringham Castle van S. J. Bennett. Dit is het derde deel in de serie over de inmiddels overleden koningin Elizabeth II. En dat de koningin inmiddels overleden is, dat druipt echt van het boek af. Er zit een soort melancholische ondertoon in het verhaal die het niet prettig maakt om te lezen, in ieder geval niet als je zelf gevoelig bent voor sfeer in een verhaal. Misschien dat ik dit boek een herkansing geef op een moment dat mijn leven wat kalmer is, maar voor nu was dit geen match met mij.

Een eeuwenoud verhaal van Liz Braswell. Dit boek werkt met een heel interessant concept: een andere draai aan een bekend sprookje. In dit geval: Belle en het Beest. De twist: wat als het beest vervloekt is door de moeder van Belle? En het verhaal begint ook goed, maar na 50 bladzijden komt de klad erin: de verzonnen delen worden gekleurd door een Black Lives Matter-tintje, en de delen uit de Disney-tekenfilm (Disney is betrokken bij deze hervertelling) worden met zo veel detail beschreven dat het langdradig wordt. Als zelfs de reclame op tv interessanter is dan het boek, dan gaat er iets mis. Dit was hem niet voor mij.

Wil je deze serie nog eens teruglezen?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15
Deel 16
Deel 17
Deel 18
Deel 19
Deel 20
Deel 21
Deel 22
Deel 23
Deel 24

10 gedachtes over “Wat ik niet uitlas… (deel 25)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.